Morotskaka

 
Kakan:
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smält margarin
6 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
 
Glasyr:
120 g philadelphiaost
60 g rumstemp. margarin
2,5 dl florsocker
 
Topping:
Kanel
 
Gör så här:
Ställ ugnen på 150-175 grader.
Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Tillsätt sedan det smälta och avsvalnade margarinet. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten till en jämn smet. Skala och riv morötterna, blanda ner i smeten.
Smöra en springform och häll ner smeten. Grädda i ca 30-50 minuter.
Låt svalna under en kökshandduk.
 
Glasyren gör jag genom att blanda ihop philadelphiaost, margarin och florsocker och köra med elvispen så får jag den jämn och fin. Bre på den på kakan när kakan svalnat och strö tillsist på kanel.
 
 

Kommentera här: