Kycklinggryta med kantareller

 
4 st kycklingfiléer
 
1 hackad gul lök
1 tärnad röd paprika
125 g förvällda kantareller
 
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3dl mjölk
2 msk kantarellfond
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soya
Salt och peppar
2 msk maizena
 
Färsk basilika eller persilja
 
Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och stek dem i smör. Lägg i kantarellerna, lök och paprika och  låt det fräsa en stund  tillsammans med kycklingen.
 
Tillsätt sedan grädde, mjölk, tomatpuré, kantarellfond och soya. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Red av med maizena utrört med lite vatten och smaka av med salt och peppar.
 
 Vid servering strö på lite basilika eller persilja.
 
Vi åt denna gryta tillsammans med ris och en sallad
 

Kommentera här: