Daimkaka




Ingredienser:
5 ägg
7,5 dl strösocker
2,5 dl ljummet vatten
7,5 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver

Smörkrämen:
250g smör
4 dl strösocker
3 st äggulor
2,5 tsk vaniljsocker

Garnering:
3-4 st dubbeldaim

Gör så här:

vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner de övriga ingredienser till kakan. Häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Nagga kakan när den väl kommit ut ur ugnen.

Gör smörkrämen genom att koka ihop allt under omrörning tills den tjocknat lite, häll över krämen på kakan medan den fortfarande är varm.

Hacka sen 3-4 dubbeldaim och strö över kakan

Kommentarer:

1 starsinlife.blogg.se:

Älskar dajm... Mmmm. ..

Svar: Den är goood 👍
Linn

Kommentera här: