Bullar



Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1-1,5 dl strösocker
1 ägg
Salt
Kardemumma
Vetemjöl 

Fyllning:
Smält smör
Vaniljsocker
Strösocker 
Kanel

( Marsansås har jag ibland istället  )

Garnering:
Uppvispat ägg 
Pärlsocker

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. 
Smält smöret och tillsätt mjölk, låt värmas till fingervarmt. Blanda sedan ner det tillsammans med jästen. 
Tillsätt resten till en smidig deg.
Låt jäsa till dubbel storlek, ungefär 40 minuter. 

Gör snurror eller vilken form du vill ha på bullarna och det funkar lika bra att använda muffinsformar som bullformar. 

Sätt ugnen på 225 grader. 

Låt bullarna jäsa i 30-40 minuter till och pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. 

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter. 

Låt svalna på galler med duk över

Kommentarer:

1 Anonym:

Marsansås?! Intressant! Hur gör du då? Bara smetar ut över utkavlad deg och rullar ihop? Inget annat på?

Svar: Menade marsankräm. Ja antingen smetar jag det på utkavlad deg eller så gör jag snurror och gör en grop i mitten och lägger dit en klick. På instagram har jag en bild på hur dem ser ut färdiga. Då ringlade jag även glasyr på bullarna.
Linn

Kommentera här: